Mladenovac

Selters Banja Srbija, Mladenovac


Selters Banja se nalazi na prostranom, šumovitom terenu u podnožju planine Kosmaj, 1 km od Mladenovca, odnosno 50 km jugoistočno od Beograda. Nadmorska visina Banje je 136 m. Klima je umereno-kontinentalna, sa dosta sunčanih dana u godini.

Mineralna voda “Selters” je alkalno-murijatična, ugljeno-kisela hiperterma temperature 50°C, visoke mineralizacije (7,8 gr/l). Sličnog hemijskog sastava su mineralne vode Bad Emsa (Nemačka), Roa (Francuska), Luhačovice (Češka). Voda se u lečenju koristi još od 1893. godine, a flašira se od 1900. Odlikovana je na izložbama u Briselu 1906. i Londonu 1907. Mineralna voda “Selters” koristi se kao terapeutsko sredstvo u hidro i kineziterapijama, za inhalaciju i piće.

Lečenje se obavlja u medicinskom centru hotela “Selters” i obuhvata hidroterapiju, kineziterapiju, elektroterapiju, fototerapiju, sonoterapiju, termoterapiju, radnu terapiju, instrumentalnu i ručnu masažu, kao i kompletnu respiratornu rehabilitaciju.

U Selters Banji se leče:

  • oboljenja koštano-zglobnog sistema
  • stanja posle povreda
  • neurološka oboljenja
  • hronična oboljenja i oštećenja nastala u toku procesa rada

Selters Banju okružuje park sa četinarskom šumom površine 18 hektara, koji je pogodan za šetnje i odmor. U blizini banje se nalaze planine Kosmaj i Avala, Oplenac, Bukovička Banja, Markovačko jezero i manastir Pavlovac.

Tekst preuzet sa sajta: Turistička organizacija Srbije

Država:
Grad:


Putovanja.info
Iskustva i utisci turista sa putovanja.

Putovanja.info

Putujsigurno.rs
Iskustva putnika sa turističkim agencijama

Iskustva putnika sa turističkim agencijama

Найти на карте

Google map