Beograd

Stadion Partizana Srbija, Beograd


Stadion Partizana je fudbalski i atletski stadion u Beogradu na kojem igra FK Partizan. Na njemu zvanične utakmice igra i fudbalska reprezentacija Srbije. Stadion se nalazi u naselju Autokomanda u opštini Savski venac.

Stadion je dugo vremena nosio ime Stadion JNA (Stadion Jugoslovenske narodne armije) (1951–1989) i bio u vlasništvu tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

Od polovine pedesetih godina 20. veka, pa do 1987. na stadionu su se svakog 25. maja održavale parade za Dan mladosti. Stadion je zvanično otvoren 9. oktobra 1949. utakmicom između Jugoslavije i Francuske. Stadion Partizana je imao kapacitet od 55.000 gledalaca pre nego što je UEFA usvojila nova pravila o bezbednosti. Renoviran je tokom 1998. i sada ima 32.710 mesta. Igralište ima dimenzije 105x70 m, tribine imaju 30 redova sedišta i postoji 30 ulaza za gledaoce. Najviša tačka stadiona je na visini od 21 m, a najudaljenija mesta gledališta su na rastojanju od 236 m po dužini (sever-jug) i 150 m po širini (istok-zapad). Navijači Partizana svoj stadion nazivaju Fudbalski hram.

Tekst preuzet sa sajta: wikipedia

Država:
Grad:


Putovanja.info
Iskustva i utisci turista sa putovanja.

Putovanja.info

Putujsigurno.rs
Iskustva putnika sa turističkim agencijama

Iskustva putnika sa turističkim agencijama